International Social Survey Program til universitets- og forskningsbrug (ISSP)

ISSP (International Social Survey Program) er et fortløbende årligt tværnationalt samarbejde om spørgeskemaundersøgelser, som dækker emner, der er vigtige for den samfundsvidenskabelige forskning. Undersøgelserne varierer i emne og gentages ca. hvert 10. år (hvor der tilstræbes anvendelse af 2/3 af spørgmålene anvendt i sidste tilsvarende undersøgelse). ISSP anvender eksisterende samfundsvidenskabelige projekter og koordinerer forskningsmål og derved tilføjes et tværnationalt og tværkulturelt perspektiv til de nationale undersøgelser. ISSP koncentrerer sig specielt om at udvikle spørgsmål som er 1) meningsfulde og relevante i alle lande og 2) kan blive udtrykt på en tilsvarende måde i på alle de relevante sprog.

ISSP startede i 1985 med 6 medlemslande og der er løbende tiltrådt flere medlemmer, så der i 2008 var 47 lande, flere er siden kommet til. Danmark blev medlem af ISSP i 1998, men har udført ISSP undersøgelser siden 1997. Alle undersøgelser kan fås som internationale data, mens de danske kun eksisterer fra 1997. Data fra ISSP-undersøgelserne tilbyder en unik mulighed for at beskrive og analysere danske problemstilinger i en international kontekts. Ønskes der flere oplysninger henvises der til ISSP´s officielle hjemmeside (www.issp.org). Hos det internationale dataarkiv kan datasættene fra de andre lande også downloades gratis.

Dansk issp datasæt

2007 Danskerne og fritidslivet

2004 Medborgerskab

2001 Sociale netværk